Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie serdecznie zaprasza przedsiębiorców i pracowników z sektora rolno-spożywczego woj. warmińsko - mazurskiego na spotkanie brokerskie. 

W programie:

  • Aktualne i przyszłościowe wyróżniki jakości żywieniowej, energetycznej i funkcjonalnej żywności – prof. dr hab. Henryk Kostyra (m.in.: żywność w XXI wieku – żywność psychoaktywna, modyfikowana genetycznie, funkcjonalna, ekologiczna, dietetyczna, projektowana, wzbogacana, zamienniki substancji pokarmowych, ewolucja żywność w aspekcie prozdrowotnym, technologia przyszłości, czynniki wrogie dla zdrowia człowieka + wolne rodniki, przesuplementowanie, interakcje składników żywność z lekami, obszary badawcze żywność)
  • Związki bioaktywne w żywności – dr inż. Anna Horszwald (m.in.: czym są związki bioaktywne?, jakie mają znaczenie dla konsumentów?, jaką rolę pełnią w diecie człowieka?, jak zachowują się podczas procesów produkcyjnych?)
  • Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne – jak oznakować produkty spożywcze? – dr inż. Tomasz Dołgań (m.in.: ogólne informacje oświadczeniach, oświadczenia Ŝywieniowe a oświadczenia zdrowotne, oświadczenia porównawcze)

MIEJSCE: Giżycko, Hotel Masovia, ul. Dąbrowskiego 8, hotelmasovia.pl

TERMIN: 27 lutego 2013 (środa), godz. 11:00-14:00

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc prosimy o rejestrację do dnia 20 lutego 2013 (e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., lub przez stronę internetową: s2b.pan.olsztyn.pl)

Udział w spotkaniu jest bezpłatny

 

Spotkanie brokerskie jest realizowane w ramach Projektu Oficer Łącznikowy – sieć współpracy i wymiany informacji pomiędzy nauką a przemysłem rolno-spożywczym województwa warmińsko-mazurskiego, i współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.